čtvrtek 1. října 2009
Hruškový štrůdl - obměna receptu od Berušky
Recept:
400g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
špetka soli
1/2 hery (jiný žlutý tuk)
1/2 smetany na šlehání 30% (100ml)
Vypracovat těsto, dát do lednice odpočinout. mezitím nastrouhat hrušky. Rozdělit na 4 díly a uděalt 4 menší štrůdly na šíři plechu - já udělala ma 2 díly - 2 štrůdly na délku plechu. Vyválet, naplnit strouhanými hruškami, posypat skořicí a cukrem, zabalit. Na plechu vidličkou zvrchu propíchat, aby měla kam odcházet horkost. Raději vyválet na silnější plát, rádo to popraská...
Do předhřáté trouby na 180 st. cca na 25-30 minut (dle vizáže)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat