středa 29. července 2009

Broskvový koláč s pudinkem





Broskvový koláč s pudinkem:
těsto: 3 vejce rozšleháme se 100g cukru a vanilkovým cukrem, přidáme 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 pol. lžíce slunečnicového oleje, mléko - umícháme těsto, které nalejeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, poskládáme navrch nakrájené broskve (čerstvé, nebo z kompotu), zasypeme drobenkou (pol. mouka, máslo a cukr) a dáme do předem vyhřáté trouby upéct cca na 20-25 minut při 170 st.
puding: 0,4 ml vody, 0,4 ml šťávy (buď z kompotu, nebo klasickou - já dávám většinou pomerančovou light - tu levnou z Teska) 2 vanilkové pudinky, 4 pol. lžíce cukru - uvaříme puding a ještě horký nalejeme na čertvě vytažený koláč z trouby.
Povrch můžeme posypat grankem, popřípadě ozdobit šlehačkou.
Nejlépe nechat dlouze vychladit - lépe se pak krájí a pudink na povrchu zatuhne. U nás se po tomto koláči jen zapráší - může být jakékoliv ovoce, když dělám s jahodami, kupuji jahodový pudink.

Žádné komentáře:

Okomentovat